Băutura care reduce acidul uric și duce la eliminarea acestuia prin urină. Prea mult acid uric poate provoca gută și erupții.
Laptele cu conținut scăzut de grăsimi poate ajuta la reducerea nivelului de acid uric și la eliminarea acidului uric în urină. De asemenea, puteți discuta cu medicul dumneavoastră despre posibile medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală sau modificări ale stilului de viață.
De fapt, potrivit Arthritis Foundation, studiile arată că consumul de lapte cu conținut scăzut de grăsimi nu numai că va reduce nivelul de acid uric și riscul unui atac de gută, dar va favoriza și excreția acidului uric în urină.
Acest lucru se aplică de fapt tuturor produselor lactate cu conținut scăzut de grăsimi, astfel încât vă puteți bucura și de un iaurt înghețat răcoritor.
CITEȘTE ȘI: 5 moduri de a vă „curăța” articulațiile de excesul de acid uric
Produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi pe care trebuie să le adăugați la dieta dvs. includ
O serie de versiuni cu conținut scăzut sau fără grăsimi ale brânzeturilor populare sunt, de asemenea, disponibile, inclusiv:
Atunci când luați în considerare produsele lactate fără grăsimi, verificați eticheta pentru a vă asigura că produsul conține de fapt lactate și nu un înlocuitor.
De asemenea, verificați ingredientele care pot afecta alte afecțiuni. De exemplu, unele mărci de iaurt fără grăsimi au mai mult zahăr. Unele mărci de brânză degresată au mai mult sodiu.
Purina este o substanță chimică care apare în mod natural în corpul dumneavoastră. Aceasta se găsește și în unele alimente. Atunci când organismul dumneavoastră descompune purina, se produce acid uric.
Dacă există o cantitate excesivă de acid uric în corpul dumneavoastră, acesta poate forma cristale. Aceste cristale pot provoca durere și inflamație la nivelul articulațiilor. Aceasta este o tulburare metabolică numită gută.
O modalitate de a menține niveluri sănătoase de acid uric în organism este limitarea sau evitarea alimentelor bogate în purine.
Există și alți factori care cresc riscul de gută sau de atacuri de gută, dar, în general, riscul de durere, umflături și inflamații cauzate de gută crește pe măsură ce crește nivelul de acid uric din organism.
Conform unui studiu din 2016, obiectivul pe termen lung este menținerea nivelului de acid uric sub 6 mg/dL (miligrame pe decilitru, cantitatea de o anumită substanță într-o anumită cantitate de sânge).
Menținerea nivelului de acid uric sub punctul de saturație de 6,8 mg/dL reduce șansele unui atac de gută prin prevenirea formării de noi cristale. De asemenea, încurajează cristalele existente să se dizolve.
Acum că știți că produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi sunt bune pentru gută, iată alte câteva alimente pe care să luați în considerare adăugarea în dieta dvs:
Limitați sau evitați complet următoarele alimente și băuturi:
Consumul anumitor alimente poate agrava simptomele gutei. Acestea includ organele de carne, fructele de mare, zahărul, alcoolul și unele legume. Limitarea acestor alimente poate ajuta la reducerea durerii.
CITEȘTE ȘI: Alimentele care ușurează criza de gută: Elimină surplusul de acid uric din articulații
Guta este un tip de artrită dureroasă care poate afecta una sau mai multe articulații, dar apare de obicei la nivelul picioarelor. Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), peste 8 milioane de persoane din Statele Unite suferă de gută, ceea ce o face una dintre cele mai frecvente forme de artrită inflamatorie. Aceasta este tratată în mod tradițional cu medicamente antiinflamatoare și analgezice.
Atacurile sunt cauzate atunci când acidul uric se cristalizează și se acumulează în articulații. Acidul uric, care servește drept antioxidant și protejează mucoasa vaselor noastre de sânge, este creat în timpul descompunerii unei substanțe organice care se găsește în alimente, numită purină.
În timp ce genetica joacă un rol în apariția sau nu a gutei, modificările stilului de viață pot ajuta la prevenirea durerii. Urmărirea a ceea ce mâncați și evitarea alimentelor bogate în purine pot ajuta la prevenirea simptomelor.